Recept voor chocohummus

Door: Bo van Nieuwenhuizen, diëtist & leefstijlcoach bij Voedingsadviesgroep Utrecht

Op bovenstaande foto staan mijn 2 zoontjes (3 en 5 jaar). Zoals je ziet vroegen de bakjes chocohummus hun volle aandacht 😊

Dit recept is groot favoriet bij ons thuis en helemaal plantaardig. Je kan het maken als tussendoortje, voor op brood of als toetje met vers fruit. Ook heel leuk om met je (jonge) kinderen samen te maken. Ik gebruik het zelf ook als ik chocolade cravings heb en een gezonder alternatief zoek voor een chocoladereep of -koekjes.

 

Ingrediënten:

1 groot blik witte bonen, uitgelekt en afgespoeld

3-4 flinke eetlepels cacao

200 gram ontpitte dadels

Paar druppels vanille extract

Een scheut sojamelk

Voor erbij:

Vers fruit naar keuze

Benodigdheden:

Keukenmachine

 

Meng alle ingrediënten in een keukenmachine, laat zeker 1 minuut draaien zodat er een gladde consistentie ontstaat. Voeg eventueel meer sojamelk toe als dat nodig is.

Lekker als dip met vers fruit, zoals appelpartjes, banaan, aardbeien, mandarijn. Ook voor kinderen als toetje bijvoorbeeld.