Tarieven dieetadvisering 2024

Onze diëtisten hebben een contract afgesloten met alle zorgverzekeraars.

In 2024 wordt dieetadvisering door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de basisverzekering voor maximaal 3 uur. Hierbij dien je rekening te houden met het wettelijk – en eventueel vrijwillig eigen risico. Daarnaast bieden sommige verzekeraars een extra vergoeding aan in het aanvullende pakket. Voor kinderen tot 18 jaar geldt in de basisverzekering geen eigen risico.

De meeste zorgverzekeraars stellen een verwijzing door een arts als voorwaarde om voor vergoeding van de kosten in aanmerking te komen. Kijk dit na in je eigen polisvoorwaarden.

Wanneer dieetadvisering onderdeel uitmaakt van ketenzorg, zoals bij Diabetes type 2 en COPD geldt geen eigen risico. Je huisarts/praktijkondersteuner kan vertellen of je onder ketenzorg valt.

Voor niet gecontractreerde zorg (zorg die niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar) of Indien de zorgverzekeraar geen vergoeding meer biedt, hanteren wij een tarief van €21,50 per 15 minuten consult.

Consulten
De hieronder genoemde tijd voor de consulten is een richtlijn. Neem contact met ons op om je situatie en wensen te bespreken en te komen tot een plan op maat.


Eerste consult

Gemiddeld 60 minuten, exclusief uitwerktijd.

Vervolgconsult
15 – 45 minuten.

Huisbezoek
Bij een huisbezoek rekenen wij een toeslag van € 22,50.

Verhindering
Indien je verhinderd bent, dient u de afspraak 24 uur van tevoren, uitgaande van werkdagen, af te zeggen. Indien de afspraak niet tijdig wordt afgezegd, wordt er 100% van de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Klik hier voor onze algemene voorwaarden +link.

wat wij doen

Wij bieden diverse diensten op voedingsgebied aan zoals spreekuren en voedingsadvies op de werkvloer. Ook verzorgen wij lezingen en publicaties.

locaties in regio utrecht

Bekijk al onze locaties voor een diëtist bij jou in de buurt en maak een afspraak. Je kunt bij ons terecht voor al je voedingsgerelateerde vragen.

contact

Ben je naar een van ons verwezen door je huisarts of specialist? Of wil je op eigen initiatief een afspraak maken? Neem contact op, wij helpen je graag.