WAT WIJ DOEN

VoedingsAdviesGroep Utrecht ontplooit een reeks van activiteiten op voedingsgebied. De belangrijkste zijn:

  • Spreekuren
  • Verzorgen van lezingen, schrijven van artikelen en meewerken aan projecten (freelance basis)
  • Voedingsadvies op de werkvloer
  • Voedingadvies bij kanker

SPREEKUREN

Door alle diëtisten van de groep worden op verschillende locaties in de regio Utrecht spreekuren gehouden. Bekijk ons volledige spreekuuroverzicht.

Op het spreekuur kun je bij ons terecht voor al je voedingsgerelateerde vragen en informatie over de volgende onderwerpen:

Diabetes 2

Is er onlangs diabetes 2 gediagnosticeerd of heb je al langer diabetes 2 maar lopen de waardes langzaam verder op? Voeding en andere leefstijlfactoren kunnen een belangrijk bijdrage leveren bij het stabiliseren of zelfs omkeren van diabetes 2. Wij kijken graag met je mee om tot een passend en haalbaar advies op maat te komen.

Hart- en vaatziekten

Bekende hart- en vaatziekten zijn hartinfarct, beroerte, hartkramp en etalagebenen. Je risico hierop is verhoogd bij roken, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, nierschade, reuma, hart- en vaatziekten in jouw familie en bij veel stress. Je kunt het risico verlagen door niet te roken, meer te bewegen en gezonder te eten. Wij helpen je hier graag bij.

Kanker

Het kan zijn dat je inname van voeding verlaagd is door smaak of reukverlies of verminderde eetlust. Je kunt dan gewicht verliezen dat ongunstig is voor herstel of behandeling. Dan kan een goede inname een uitdaging zijn. De diëtisten van VoedingsAdviesGroep Utrecht kunnen je helpen een optimale voeding samen te stellen, wat in jouw situatie past.

Ketogeen

Het ketogeen dieet is zeer koolhydraatarm en vetrijk. Met vetrijk wordt bedoeld dat er gezonde vetten zoals olijfolie, kokosolie, roomboter en ghee aan het eten worden toegevoegd naast het gebruik van vetrijke voeding zoals vette vis, avocado, noten en zaden. Daarnaast wordt volop groente, een normale portie eiwitten en ook wat fruit gegeten. Belangrijk is dat volwaardige voeding op het menu wordt gezet. Het gaat hier tenslotte om een voedingsinterventie.

Kinderen

Kinderen moeten een goede basis leggen voor later. Vraag jij je af of jouw kind wel voldoende eet? Heb je dagelijks discussie aan tafel of lijkt jouw kind niks te lusten? Heeft je kind een allergie? Voor baby, peuter en voeding bij oudere kinderen kun je bij ons terecht. Wij kijken mee wat je in elke specifieke situatie kunt doen.

Maag- darmklachten/functionele buikklachten

Bij maag-darmklachten/functionele buikklachten ervaar je klachten als maagpijn, misselijkheid,  een opgeblazen en vol gevoel, buikpijn/steken in de buik, diarree en/of obstipatie. Vaak zijn deze klachten niet goed te verklaren, maar met leefstijlaanpassingen in voeding, beweging en ontspanning kunnen de klachten verminderen of opgelost worden.

Ondervoeding/ondergewicht

Als je ongewild veel afvalt, is er sprake van ondervoeding. Je lichaam krijgt dan te weinig energie en voedingsstoffen uit voeding waardoor vet en spieren worden afgebroken. Ondervoeding kan komen door een ziekte, pijn, intoleranties en zorgen. Wij kunnen je helpen met het juiste dieet (mogelijk met speciale dieetvoeding).

Orthomoleculair

Een orthomoleculair diëtist werkt vanuit de visie dat voeding de juiste stoffen moet leveren voor het verbeteren en of behouden van de gezondheid. Om dat te bereiken, streven wij naar een op de persoon afgestemd leefstijladvies dat alle lichaamsprocessen ondersteunt en bevordert.

Overgewicht bij volwassenen en kinderen

Wil je afvallen maar weet je niet (meer) hoe? Er zijn verschillende redenen om af te willen vallen. Er kunnen ook verschillende redenen zijn waarom dit niet, of lastig, lukt. Wij zijn er voor je om te onderzoeken waar voor jou de winst te behalen is. Wij kijken daarbij niet alleen naar voeding, maar naar meerdere leefstijlfactoren.

Prikkelbaar darmsyndroom (PDS) en Fodmap

Het FODMAP-dieet is een van de behandelingen die kunnen helpen bij een prikkelbare darm (PDS). Dit is dan vastgesteld door je huisarts of specialist. FODMAPs zijn suikers in voeding die klachten kunnen geven als je darmen hier gevoelig voor zijn.

Het FODMAP beperkt dieet bestaat uit een testfase van 2-6 weken waarin je verschillende voedingsmiddelen vermijdt. Als hiermee je klachten met minstens 2 punten op een schaal van 10 dalen, dan is het dieet effectief. In de tweede fase blijf je het dieet volgen, terwijl je één voor één de verschillende FODMAPs herintroduceert. Zo leer je herkennen welke voeding de klachten veroorzaakt. Onze diëtisten gespecialiseerd in het FODMAP beperkt dieet begeleiden jou met praktische tips en adviezen door dit dieet heen.

Voedselovergevoeligheid (allergie- of intolerantie)

Je kunt terecht voor allerlei vragen of begeleiding bij een reeds vastgestelde voedselallergie of intolerantie. Maar ook als je op zoek bent naar een mogelijke relatie tussen voeding en klachten. Hierbij krijg je advies over hoe je bepaalde voedingsmiddelen kunt mijden zonder dat je een tekort aan voedingsstoffen krijgt. 

Verbetering van leefstijl

Aandacht voor onze gezondheid en leefstijl is nu extra belangrijk. Je leefstijl verbeteren kan door te kiezen voor de juiste voeding, genoeg beweging en voldoende slaap en ontspanning. Dat levert meteen gezondheidswinst op. Wij helpen je hier graag bij.

FREELANCE

De VoedingsAdviesgroep is actief op freelance basis. Op verzoek worden lezingen over diverse onderwerpen gegeven op locatie, artikelen geschreven of medewerking verleend aan projecten. Klik hier voor meer informatie.

 

VOEDINGSADVIES OP DE WERKVLOER

Als werkgever wil je het ziekteverzuim binnen de organisatie zoveel mogelijk beperken. Daarnaast verhoogt de productiviteit op de werkvloer als werknemers zich fit en energiek voelen. Je kunt hier preventief op inspelen door je werknemers te stimuleren om gezonder te leven. Meer weten?

wat wij doen

Wij bieden diverse diensten op voedingsgebied aan zoals spreekuren en voedingsadvies op de werkvloer. Ook verzorgen wij lezingen en publicaties.

locaties in regio utrecht

Bekijk al onze locaties voor een diëtist bij jou in de buurt en maak een afspraak. Je kunt bij ons terecht voor al je voedingsgerelateerde vragen.

contact

Ben je naar een van ons verwezen door je huisarts of specialist? Of wil je op eigen initiatief een afspraak maken? Neem contact op, wij helpen je graag.